Šta je TEDxBelgrade?

TEDxBelgrade 2020 je jednodnevna multidisciplinarna konferencija koja se održava 28.marta u prostorijama Narodne biblioteke Srbije. Kroz kratke govore istaknutih članova zajednice, posetioci će imati priliku da učestvuju u razmeni ideja vrednih širenja.
Tema ovogodišnje TEDxBelgrade 2020 konferencije je “Shape the world of tomorrow”, pa ćemo se u skladu sa tim pozabaviti uspešnim pričama iz našeg okruženja koje doprinose razvoju i kreiranju drugačije budućnosti.

Postanite deo TEDxBelgrade priče i dođite da zajedno oblikujemo budućnost!

Šta je TEDx?

U duhu ideja vrednih širenja, TED je pokrenuo TEDx – program lokalnih, nezavisno organizovanih događaja koji okupljaju ljude koji žele da dožive iskustvo TED konferencije u svojim lokalnim zajednicama. Naš događaj nazvan je TEDxBelgrade, gde x označava nezavisno organizovan TED događa od strane pojedinaca koji žele da podstaknu razmenu ideja u okruženju.

Na TEDxBelgrade koferenciji, kombinacijom snimljenih TED govora sa govorima koji će se držati uživo, želimo da pokrenemo diskusiju i povezanost u manjoj grupi. TEDxBelgrade konferencija se organizuje pod zvaničnom licencom TED fondacije, koja obezbeđuje opšta uputstva i pravila za TEDx program. Individualni TEDx događaji kao što je naš, u potpunosti su samostalno organizovani.

Šta je TED?

TED je neprofitna organizacija posvećena širenju jedinstvenih i inspirativnih priča, iskustava i ideja. Zamišljen kao četvorodnevna konferencija koja objedinjuje Tehnologiju (Technology), Zabavu (Entertainment) i Dizajn (Design), TED je prvi put organizovan u Kaliforniji pre 25 godina. Danas TED govori pokrivaju skoro sve teme - počevši od biznisa pa sve do rešavanja globalnih problema, i to na preko 100 jezika.
Misija TED konferencije je razmena ideja koje podstiču na akciju i doprinose napretku društva. Godišnja TED Konferencija se održava svakog proleća u Vankuveru u Britanskoj Kolumbiji, a neki od govornika dosadašnjih TED konferencija su Bil Gejts, Stiv Džobs, Džejmi Oliver, Džon Ledžend, Bono, Al Gor, Izabel Alende, premijer Ujedinjenog Kraljevstva Gordon Braun i mnogi drugi.

TEDxBelgrade u brojkama

TEDxBelgrade je do sada organizovan pet puta, i do 2010, 2011, 2012. i 2016.godine. U toku svih tih godina, konferenciju je posetilo preko 550 učesnika i 60 predavača koji su razmenjivali ideje i radili na unapredjenju društva.

Na prethodnim TEDxBelgrade konferencijama govorili su brojni istaknuti predstavnici zajednice među kojima su filmski montažer i pronalazač Vojislav Antonić, profesor Evropske škole za biznis u Nemačkoj Raša Karapandža, poznati srpski glumac i komičak Dragoljub Ljubičić Mićko, astrofizičar i kosmolog Milan Ćirković, profesorka arhitektonskog fakulteta Nataša Bajić i mnogi drugi.

550

Učesnika

60

Govornika

5

Konferencija

Organizacioni tim

nosilac licence

Miloš Rančić

co-organizator

Velimir Bulatović

projektna menadžerka

Tamara Kovačević

programska menadžerka

Teodora Pavlović

biznis menadžerka

Julijana Bulatović

account menadžerka

Simona Šutić

menadžerka komunikacija

Tijana Saković

grafička dizajnerka

Srna Todorović

TED Govori

Partneri i prijatelji konferencije